Micromat - Atomic

ATOMIC

ATOMIC hét geheugengereedschap voor de Macintosh.

ATOMIC (Advanced Testing Of Memory ICs) is geavanceerd geheugengereedschap voor de Apple Macintosh. Het maakt gebruik van standaard test-algoritmen, samen met enkele andere tests om geheugenfouten te ontdekken.

Fouten? Bevriezen? Crash? Maak u geen zorgen. Hier is ATOMIC

De meest uitgebreide geheugentest beschikbaar voor de Mac.

 

De meeste Macintosh vastlopers, crashes en andere fouten zijn eenvoudig te vinden. Defecte software, een slechte schijf of een ander onregelmatig probleem kan soms worden opgelost met eenvoudig speurwerk. Maar dan is er nog dat willekeurige onverklaarbare probleem dat nooit eenvoudig op te lossen is - een systeem dat bevriest wanneer de computer inactief is. Kortstondige vastlopers. De 'strandbal' die nooit weggaat. Vreemd gekleurde pixels die willekeurig verschijnen of normale dingen die op onverklaarbare wijze verdwijnen. Zelfs een willekeurige herstart zonder reden resulteert in verlies van opgeslagen werk.

Deze problemen zijn vaak het gevolg van defect geheugen. Random Access Memory (RAM) is een van de belangrijkste componenten in uw computer maar wordt vaak massaal verkocht door de laagste bieders en in zulke hoeveelheden dat veel fabrikanten de modules niet eens meer (zoals het hoort) testen. En dat terwijl een zeer slechte geheugenmodule al vaak haar gebreken zal laten zien meteen na de installatie, en een gedeelte zelfs helemaal niet. Dat kan leiden tot uren diagnosticeren van wat een normaal probleem lijkt te zijn maar in werkelijkheid helemaal niet zo normaal is.

Dat is de reden waarom Micromat ATOMIC, de meest geavanceerde geheugentester voor Macintosh, heeft ontwikkeld. Tijdens de twee jaar ontwikkeling van ATOMIC hebben we het meest uitgebreide RAM-testprogramma ooit voor de Macintosh gemaakt. Of u nu een ervaren technicus bent die aan meerdere computers op een dag werkt of een dagelijkse gebruiker die problemen op uw eigen machine wil oplossen, ATOMIC is voor u gemaakt.

Met een klik van de muis zal ATOMIC een uitgebreide test van het geheugen van uw systeem uitvoeren. U hoeft niet eens de handleiding te lezen. Meer uitgebreide testopties zijn beschikbaar voor diegenen die dieper willen graven in mogelijke problemen. Lees verder voor meer informatie over dit krachtig programma en bestel vandaag nog uw exemplaar!

SAD MAC?

Inmiddels is het zogenaamde Sad Mac icoon vervangen door andere moderne pictogrammen. Het is echter nog steeds een symbool van technologische beperkingen. De hardware in je Mac is, ondanks dat de marketeers anders beweren, gevoelig voor storing. Dit geldt met name voor uw Mac geheugen. RAM-modules - met name die, die u kunt vervangen - kunnen gemakkelijk beschadigd raken wanneer ze geïnstalleerd of vervangen worden. Plotselinge vertragingen, onvoorspelbare en ongewenste fouten en computer crashes, kunnen allemaal wijzen op een probleem met uw Mac geheugen.

GEEN PANIEK

Heeft u dit wel eens gezien op uw Mac? Hoewel alles normaal lijkt, zal uw Mac plots opnieuw opstarten of bevriezen en een afbeelding laten zien zoals deze. Soms is er een corrupte extensie, of uw Mac kreeg een slechte pakket van uw computernetwerk. Vaak zijn deze kernel panics een gevolg van slecht geheugen. Sommige gegevens gingen hun eigen weg in uw RAM-geheugen en de routine die stond te wachten op die gegevens wist niet wat te doen. Als u kernel panics ziet moet u serieus nadenken over het testen van uw computer-geheugen.

DE OPLOSSING:

Atomic interface

Computer-geheugen is problematisch genoeg dat we vonden dat het een speciaal gereedschap nodig had. Het uitvoeren van meer tests met meer geheugen met meer controle. ATOMIC is het meest krachtige en aanpasbare RAM-testprogramma dat beschikbaar is voor uw Mac. ATOMIC is een nauwkeurig geheugentestprogramma dat problemen met uw geheugen kan ontdekken via diverse geheugentesttechnieken. Door op een bepaalde manier informatie te schrijven naar de RAM van uw Mac kunnen problemen worden opgespoord voordat beschadigde RAM uw belangrijke bestanden kan beschadigen. Door het veranderen van de gegevens in uw geheugen met behulp van deze patronen, kunnen veelvoorkomende fouten worden ontdekt voordat ze zich voordoen. Zodra ATOMIC een fout met uw RAM-geheugen vindt kunt u stappen ondernemen om deze te vervangen voordat het probleem leidt tot het verlies van gegevens.

De tests

 

Atomic circuitpathStuck Address - Op de eerste doorgang schrijft deze test het adres van elke geheugencel naar de cel zelf. Op de tweede doorgang wordt het adres gelezen en gecontroleerd om er voor te zorgen dat de adressen uniek blijven.

 

 

Atomic checkerboardCheckerboard — Deze test maakt vier doorgangen. De eerste schrijft een patroon (verschillend voor elke doorgang). De tweede leest/verifieert het patroon en schrijft de het tegenovergestelde van het oorspronkelijke patroon, de twee volgende doorgangen herhalen zich. Deze controleren de aangrenzende bitgevoeligheid - een situatie waarin de andere, dan de te modificeren, wordt beïnvloed.

 

Atomic marchExtended March C — Deze test gebruikt een complex algoritme bestaande uit zes doorgangen door het geheugen heen. Het beweegt naar boven door het geheugen tijdens de eerste drie doorgangen, schrijven en lezen/controleren van zowel nullen als enen. De volgende twee doorgangen verplaatsen zich naar beneden, het lezen/schrijven van nullen en enen (alternatief). De laatste doorgang kan in beide richtingen gaan nadat er vastgesteld werd dat de laatste schrijftoegang succesvol was. Deze test ontdekt adresfouten, koppelingstoringen, crash fouten, crashes bij het openen en overgangsfouten.

 

Atomic circuitRandom Values — Deze test schrijft eerst een reeks willekeurige getallen in het geheugen. In de tweede doorgang wordt het eerste patroon geverifieerd. Testen met willekeurige waarden kan helpen bij het opsporen van periodieke problemen. Deze test is ook nuttig bij het controleren op fouten met het gelijke patroon. Over meerdere doorgangen kan het temperatuurgevoeligheid identificeren.

 

Atomic solid bitsSolid Bits — Deze test schrijft een vast bitpatroon in het geheugen, bijvoorbeeld alle enen (1en). Het eerste patroon wordt gecontroleerd en vervolgens aangevuld - dan wordt overgestapt naar alle nullen - en opnieuw gecontroleerd. Dit controleert of alle adressen zowel leesbaar alsook beschrijfbaar zijn.

 

Atomic bit spreadBit Spread — Deze test beweegt een 101 patroon door een gebied van nullen. De test ontdekt veranderingen in naburige cellen door naar enen te zoeken daar waar nullen verwacht worden.

 

Atomic walking onesWalking Ones — Te beginnen met het bitpatroon 00000001 wordt elke geheugencel geschreven en gelezen om het patroon te controleren. De 1 wordt dan verplaatst door één adres en dan wordt herhaald de test voor elke positie. Deze test zorgt ervoor dat elke bit een waarde heeft tegenover de aangrenzende bits, die bekend staat als een interne woordkoppelingfout. Het vindt ook vaste adresfouten.

 

Atomic walking zeroesWalking Zeroes — Het tegenovergestelde van Walking Ones. Een patroon van 11111110 is het uitgangspunt en de nul wordt bewogen door het geheugen. Nuttig voor het ontdekken van interne woordkoppelingfouten en vaste adresfouten.

 

Atomic bit flipBit Flip — Combineert de Walking Ones en Walking Zeroes test met een wisselend 10101010 patroon. Elke bit (een 1 of een 0) veranderd zijn aanvulling naarmate de test door het geheugen gaat om te waarborgen dat het patroon niet gebroken is. Deze test is ook bruikbaar voor het ontdekken van interne woordkoppelingfouten en vaste adresfouten.

 

Atomic block sequenceBlock Sequence — Deze test is gelijk aan de Walking Ones en Walking Zeroes test. Het beweegt een enorme reeks van patronen door een veld van een van beide enen of nullen. Naast het ontdekken van interne woordkoppelingfouten, is dit ook zinvol om te ontdekken of RAM gevoelig is voor de patronen in de omgeving.

Systeemvereisten

Intel-Macs - Mac OS X 10.9 of nieuwer, inclusief macOS 10.15 "Catalina"